חפש

מטרת לימודים התואר השני בכלכלה הינו להעשיר את הידע בתיאוריות הכלכליות ובמחקר תוך כדי הענקת כלים ומיומנויות רבים בתחום הכלכלה.  בוגרי התואר השני משתלבים לאחר הלימודים במקומות עבודה מכובדים כגון: חברות השקעות, בנקים, בורסה, משרדי רואה חשבון ועוד.

דרישות ותנאי קבלה - תואר שני בכלכלה

תנאי קבלה לתואר שני בכלכלה הם גבוהים מאוד: תואר ראשון בכלכלה או בתארים אחרים הקרובים לתחום הכלכלה, ממוצע ציונים גבוה (מעל 80 ) בתואר הראשון, ראיון אישי, ויש מוסדות שיבקשו בנוסף גם מכתבי המלצה ממרצים מהתואר הראשון. שכר הלימוד בארץ הינו משתנה בין מוסד אחר למשנהו 

 

תכנים ומסלולי לימוד – תואר שני במכלכלה
זמן הלימודים לתואר שני במשפטים הוא שנתיים ונלמד בכל ימות השבוע.
מסלולי הלימוד הינם במסלול מחקרי או במסלול כללי. לומדי המסלול המחקרי יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט לאחר סיום התואר השני.


 

ניתן לשלב לימודי כלכלה עם מגוון רחב של מסלולי התמחויות ובניהם:
תואר שני בכלכלה חקלאית, תואר שני בכלכלה עיונית, תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים, תואר שני בכלכלה וסטטיסטיקה ועוד.
הקורסים הנלמדים במהלך התואר הם רבים ובניהם: מימון, משפט וכלכלה, דיני חברות, ניהול השיווק, כלכלה התנהגותית, מאקרו כלכלה, משאבי אנוש, ביטוח, צמיחה, מערכות מידע ועוד.
את לימודי הכלכלה לתואר שני במסלול חד חוגי ניתן ללמוד רק באוניברסיטאות , לימודי כלכלה המשולבים עם מקצועות אחרים ניתן ללמוד כיום גם במכללות פרטיות.

 

היתרונות בתואר שני בכלכלה

אין צורך בסטאז' לאחר סיום התואר.  בוגרי התואר השני בכלכלה יוכלו להשתלב במגוון רב של עבודות נחשבות ונחשקות מאוד , כגון: יועץ כלכלי, יועץ השקעות, כלכלן בבנק, רואי חשבון ועוד, שכולן כרוכות בשכר גבוה ובתנאים טובים.
יתרון נוסף הוא שלבוגרי לימודי תואר שני בכלכלה לא תהיה תחרות רבה משום שלא הרבה עושים תואר זה ולכן בבואם לקבלה לעבודה הם יגיעו עם יתרון גדול על המועמדים האחרים.