חפש

תואר שני בפסיכולוגיה נחשב לאחד התארים הקשים ביותר , אך רבים פונים למקצוע זה משל הסיפוק, העבודה המגוונת והשכר הגבוה.
המטרה של לימודי התואר השני בפסיכולוגיה היא מתן ידע בסיסי בתיאוריה ובמחקר של המקצוע בגווניו השונים. לומדי הפסיכולוגיה לא יכולים לעבוד מעשית לאחר התואר הראשון ולכן חייבים להמשיך וללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה על מנת קבלת התעודה והתחלת העבודה בתחום.

דרישות ותנאי קבלה - תואר שני בפסיכולוגיה

תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה גבוהים מאוד והינם : תואר ראשון בפסיכולוגיה בציון ממוצע גבוה (85 ומעלה), מבחני התאמה, מכתבי המלצה של מרצים מהתואר הראשון ובמוסדות השכלה מסוימים ידרשו הסטודנטים לעבור גם טיפול אצל פסיכולוג. שכר הלימוד בארץ משתנה ונע בין 10,500 ₪ לשנת לימוד באוניברסיטאות ויכול להגיע גם ל25,000 לשנת לימוד במכללות.

 

תכנים ומסלולי לימוד – תואר שני בפסיכולוגיה
זמן לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה הינו שנתיים + שנתיים נוספות של התמחות מעשית.
ניתן ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה במסלול מחקרי המאפשר לימודים לתואר שלישי לאחר מכן או במסלול מחקרי יישומי המאפשרים קבלת תעודת הפסיכולוג והתחלת עבודה מעשית.

 

ישנן מספר מגמות התמחות בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה:
פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכי ביולוגיה ועוד. כמו כן, ניתן לשלב מגוון רחב של מסלולים שבניהם: תואר שני בפסיכולוגיה עסקת וניהולית, תואר שני במדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית, תואר שני במנהל עסקים ומדעי ההתנהגות ועוד.

 

היתרונות בתואר שני בפסיכולוגיה

בכדי להתחיל לעבוד בעבודה מעשית ולקבל את תעודת הפסיכולוג חייב הלומד לעשות תואר שני בפסיכולוגיה. שכר העבודה בתחום זה גבוה מאוד , ויתרון נוסף הוא שזה מקצוע שנועד לעזור לאנשים ונותן סיפוק אישי גבוה מאוד מהעבודה.