איך אפשר לדעת האם אני יכולה להתקבל ללימודים

חפש

שאלה זו מעסיקה כל אחד מאיתנו בשלבי מעבר בחיינו, בתקופות שצריך לקבל החלטות בנוגע לעתיד האקדמי והמקצועי שלנו. האם לימודים זה משהו שיתרום לך, או שעדיף לוותר מראש?

לפני שניגשים להחלטה הרת גורל, תמיד מומלץ לשבת עם עצמך עם פיסת נייר, ולרשום בשני טורים את הסיבות לטובת בחירה מסוימת ובטור השני – כנגד החלטה זו. עצה זו נראית אולי פשטנית מדי כאשר מדובר בדבר מעיק (ויקר) כמו לימודים, אך זה אחד הדברים שפועלים על כל תחום. 

נקודות נוספות שיוכלו לענות לכם על השאלה האם תוכלו להתקבל ללימודים – תזכרו בשנות הבית ספר שלכם. איך היו הלימודים בשבילכם? האם היו מקצועות שאהבתם והצטיינתם בהם? האם האווירה הלימודית ריגשה אתכם (לפחות בשבוע הראשון של שנת לימודים), או רק המחשבה על כיתה, מורה וכתיבה דיכאה אתכם? לזה חשוב מאוד, משום שלמרות שהתבגרתם והשתנתם, קרוב לוודאי שבבסיס, היחס שלכם ללימודים נשאר כשהיה.

לאחר שהחלטה זו התקבלה, כדאי לבדוק את המוסדות לימודים הקרובים לביתכם, אפילו מומלץ ללכת ליום פתוח. זה לא עולה כסף, ויכול לתת מושג על מה אתם יכולים להשיג בקרבת מקום, או שמה כדאי להתיק את מקום מגוריכם למקום שבו יש מוסד מתאים יותר?

נגיד ששנים תהליכים אלה עברו בשלום, החלטתם לטובת לימודים, אך איך אפשר לדעת שאתם מתאימים למוסד לימודים המעניין אתכם? ראשית, בכל אתר של כל מוסד יש עמודי שמטרתם לדווח את הדרישות כלפי מועמדים פוטנציאליים להתקבל למוסד לימודים בכל מקצוע שלא יהיה. הדרישות יכולות לכלול את בחינות הבגרות שלכם, את הציון הגבוה ביותר בפסיכומטרי (במידה ועשיתם אותו), או מבחני קבלה פרטיים של המוסד הספציפי. 

איך שלא יהיה, מידע זה נגיש, ואם אתם לא מתאימים מבחינת הישגים כיום – תמיד אפשר לעשות השלמות בגרויות או לגשת לפסיכומטרי נוסף לאחר הכנה מדוקדקת. כך או כך, מי שצמא לימודים ויודע שזה בשבילו – ימצא דרך להתקבל למקום שהוא החליט עליו.

לבסוף, הדרך הטובה ביותר לדעת האם אתם יכולים להתקבל ללימודים – זה לנסות. אך גם את זה יש לעשות בזהירות יתר, אחרת תבזבזו הון תועפות כבר על דמי ההרשמה, שבסופו של דבר יכולים שלא להביא לכלום. לכן תיגשו למבחני קבלה רק לאחר שעברתם את כל השלבים שהעלנו כאן.